Woningontruiming Den Haag: ontruimen zonder stress


Bel naar: 085 800 2620

Nu bereikbaar

Woningontruiming Den Haag: alle kosten en informatie in 2024

Met een woningontruiming in Den Haag is je woning binnen een paar dagen klaar voor oplevering zonder dat je er zelf tijd of energie in hebt hoeven steken! Laat je huis ontruimen door vakmannen als je hier geen tijd voor hebt. Of ga voor een professionele woningontruiming na het overlijden van een familielid of vriend, zodat je zelf kunt focussen op het afscheid.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina lees je meer over het ontruimen van een woning. Je leest hoe een huisontruiming in z’n werk gaat en wat het leeghalen van een woning ongeveer kost. Ook krijg je meer informatie over verschillende soorten ontruimingen en lees je hoe je gemakkelijk bespaart op je woningontruiming!

Ontruimingsbedrijf in Den Haag kiezen: praktische tips

  • Vraag altijd om een heldere offerte waarin alle kosten, zoals voor afvalverwerking en voorrijkosten, duidelijk staan vermeld. Dit helpt je verrassingen achteraf te voorkomen.
  • Als je waarde hecht aan duurzaamheid, controleer dan of het ontruimingsbedrijf milieuvriendelijk werkt. Kijk of ze recycling aanbieden of spullen doneren aan goede doelen.
  • Kies een ontruimingsbedrijf in Den Haag dat gespecialiseerd is in de specifieke ontruiming, of het nu gaat om een woning, kantoor of bedrijfsruimte.
  • Controleer of het bedrijf verzekerd is tegen eventuele schade aan jouw eigendommen en of ze aansprakelijkheid dekken tijdens de ontruiming.
  • Overleg vooraf over het tijdschema en zorg dat het bedrijf flexibel genoeg is om aanpassingen in het proces door te voeren als dat nodig is.
  • Vergelijk verschillende ontruimingsbedrijven om een goed beeld te krijgen van de tarieven, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt.

Spoedontruiming?

Met spoed een woningontruiming uitvoeren? Een spoedontruiming is noodzakelijk bij het faillissement van een bedrijf of na het overlijden van een familielid. Met een spoedontruiming is het pand al binnen een of enkele dagen volledig leeg, zodat het klaar is voor oplevering.


Met spoed een huis ontruimen in Den Haag?

Schakel direct een ontruimingsbedrijf in!
Bel: 085 800 2620

Wat kost een woningontruiming in Den Haag?

Een woningontruiming in Den Haag moet vaak zo snel mogelijk uitgevoerd worden. Wat kost een woningontruiming? Een woningontruiming van een seniorenkamer gaat gemiddeld €150,- tot €350,- kosten. Voor een grotere woningontruiming, lopen de kosten verder op. Voor de huisontruiming van een woning met 1 tot 2 kamers liggen de kosten rond de €150,- tot €550,-. Een eengezinswoning leeghalen kost ongeveer €600,- tot €1.500,- en voor een boedelruiming bij een grote woning met meer dan 3 slaapkamers, dan liggen de kosten rond de €750,- tot €2.000,-.

Daarnaast kun je andere taken uit laten voeren, zoals schoonmaken of vloerbedekking verwijderen. Schoonmaken kost gemiddeld €17,50 per uur en het verwijderen van vloerbedekking gemiddeld €2,50 per m².

Woning ontruimen kosten 2024

Om wat voor woningontruiming gaat het? Gemiddelde woningontruiming kosten*
Ontruimen van een senioren kamer €150,- tot €350,-
Woning met 1 tot 2 kamers €150,- tot €550,-
Eengezinswoning €600,- tot €1.500,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €750,- tot €2.000,-
Specifieke onderdelen van woningontruiming
Voorrijkosten €0,25 – €0,50 per kilometer
Vloerbedekking verwijderen €2,50,- per m²
Schoonmaakkosten €17,50 per uur
Afvalstortkosten (afhankelijk van de hoeveelheid) €100,- tot €750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw. De prijzen verschillen sterk per ontruimingsbedrijf. Exacte prijs weten? Gratis offertes vergelijken!

Kosten eengezinswoning ontruimen

€600,- tot €1.500,-

(Kosten zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven)

Goedkope ontruiming eengezinswoning
Vanaf €600,-

Ontruimen van een eengezinswoning
Zelf vloerbedekking verwijderen
Zelf schoonmaken
Zelf het afval afvoeren

Uitgebreide ontruiming eengezinswoning
Tot €1.500,-

Ontruimen van een eengezinswoning
Inclusief verwijderen van vloerbedekking
Inclusief schoonmaakkosten
Inclusief afvalstortkosten

Start gratis offerteaanvraag!

Prijsvoorbeelden van verschillende ontruimingen

Voorbeeld 1: ontruiming van een studio
Deze ontruiming betrof een studio van 35 m² met een minimale hoeveelheid inboedel, waaronder enkele meubels en kleine huishoudelijke apparaten. Het ontruimingsbedrijf verwijderde ook de vloerbedekking en verzorgde de schoonmaak.

  • Voorrijkosten: €20,-
  • Vloerbedekking verwijderen: €50,-
  • Afvalstortkosten: €100,-
  • Schoonmaakkosten: €52,50
  • Ontruimingskosten: €350,-
  • Totaalprijs: €572,50
Voorbeeld 2: ontruiming van een hoekwoning
Deze ontruiming vond plaats in een hoekwoning van 90 m², waarbij de inboedel werd verwijderd. Het bedrijf kocht een deel van de meubels op en voerde de vloerbedekking af. Na de ontruiming werd de woning bezemschoon opgeleverd.

  • Voorrijkosten: €35,-
  • Vloerbedekking verwijderen: €90,-
  • Afvalstortkosten: €200,-
  • Ontruimingskosten: €800,-
  • Opbrengst opkoop inboedel: €150,-
  • Totaalprijs: €975,-

Professionele woningontruiming in Den Haag: wat zijn de mogelijkheden?

Wat zijn de mogelijkheden van een woningontruiming in Den Haag? Een ontruimingsbedrijf is in te zetten voor verschillende soorten ontruimingen. Traditioneel doen ze veel huisontruimingen, maar denk ook aan bedrijfsontruimingen. Doordat elke ontruiming uniek is, regelen de vakmannen voor elke klus een andere aanpak. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden.

woningontruiming Den Haag

1. De particuliere huisontruiming

Een woningontruiming komt regelmatig voor. Bijvoorbeeld na een plotse verhuizing. Het kan ook voorkomen dat jij als verhuurder een woning laat ontruimen, omdat de bewoners uit huis gezet zijn. De woningontruimers brengen het pand weer terug naar de originele staat, zodat het direct weer gereed is voor nieuwe bewoners.

De kosten van een woning ontruimen, liggen rond de €600,- tot €1.500,-. Hierbij gaat het om een eengezinswoning. Heb je een groter pand, dan liggen de kosten eerder tussen de €750,- tot €2.000,-.

2. Een bedrijfsontruiming

Een bedrijfsontruiming: wanneer is deze nodig? Een bedrijfsontruiming komt vooral voor na een faillissement. Waarschijnlijk zitten de emoties nog hoog en zie je het niet zitten om zelf het bedrijfspand te ontruimen. Geen zorgen: een woningontruimer heeft dit binnen één of enkele dagen al voor je gedaan.

Grote machines of apparaten? Geen probleem: het bedrijf beschikt over de juiste middelen om ook grote items te ontruimen! Elk bedrijf is uniek, en daarom verschilt het leeghalen van bedrijfspanden ook enorm. Het leegruimen gebeurt dan ook in goed overleg met jou.

3. Een woningontruiming na een overlijden

Na het overlijden van een familielid of vriend ben je waarschijnlijk volop bezig met de uitvaart. Maar tegelijkertijd is het ook belangrijk dat je het huis na overlijden laat leeghalen. Hiermee voorkom je dat je nog een maand extra huur moet betalen. Logisch dat je dit in deze emotionele periode niet ziet zitten. Laat het daarom doen door een ervaren woningontruimer.

Binnen een paar dagen is het pand klaar voor oplevering en liggen de meest emotionele of waardevolle spullen klaar voor jou. Jij kunt hier doorheen om te bepalen wat je wilt houden voordat de rest naar de afvalstort gaat.

Verschillende diensten bij een woningontruiming

  • Verwijderen van inboedel: Het bedrijf haalt alle meubels, apparaten en andere persoonlijke eigendommen uit de woning en zorgt ervoor dat alles op een verantwoorde manier wordt afgevoerd of hergebruikt.
  • Opslag van inboedel: Als je de inboedel nog niet direct kunt herplaatsen, kan het bedrijf deze voor je opslaan in een veilige opslagruimte tot je besluit wat ermee te doen.
  • Inboedel verkopen: Sommige bedrijven kunnen waardevolle items zoals meubels en elektronica van je overnemen, wat de totale ontruimingskosten kan verlagen.
  • Opruimen van het huis: Naast de grote meubels zorgt het bedrijf ook voor het verwijderen van alle losse spullen zoals afval, oude papieren en overbodige items.
  • Reiniging en kleine reparaties: Het bedrijf kan na de ontruiming de woning schoonmaken en eventueel kleine herstelwerkzaamheden uitvoeren, zoals het repareren van wanden of het dichten van gaten.
  • Bezemschoon opleveren: De woning wordt volledig leeg en schoon afgeleverd, zodat deze direct kan worden overgedragen aan de verhuurder of nieuwe eigenaar.
  • Verwijderen van vloerbedekking: Het bedrijf kan ook tapijt, laminaat of andere vloerbedekking verwijderen en afvoeren, zodat de vloer gereed is voor nieuwe bekleding.

Woningontruimer nodig?

Vind eenvoudig en snel een ervaren en erkende ontruimspecialist of de directe omgeving.

Direct contact!

Bel naar 085 800 2620 en kom direct in contact met een specialist voor een snelle woningontruiming.

Gratis offertes vergelijken

Vraag via het offerteformulier gratis offertes aan! Gegarandeerd een scherpe prijs!


Besparen op een woningontruiming in Den Haag? Vergelijk gratis offertes

Moet jij je huis met spoed laten leeghalen? Of zie je het niet zitten zelf je woning bezemschoon op te leveren? Schakel dan de hulp van een ontruimingsbedrijf in. Je wordt snel en professioneel geholpen met een professionele woningontruiming in Den Haag en je levert je woning op zonder er zelf energie in te steken.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Kies de woningontruimer met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%! Geen zorgen: de offerteservice is gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast! Start daarom vandaag nog jouw gratis offerteaanvraag!

Gratis offertes vergelijken!

Recent aangevraagde offertes:
Woningontruiming in Rotterdam
Bedrijf laten ontruimen in Leiden
Woning met spoed ontruimen in Schiedam
Bezemschoon opleveren woning Rijswijk
Huis opruimen voor corporatie in Gorinchem
Ontruiming na huisuitzetting Almere
Inboedel opruimen met opslag in Spijkenisse
Huis leeghalen in Vlaardingen
Ontruiming woning na overlijden in Den Haag
Seniorenwoning laten leeghalen in Zoetermeer
Woning leeghalen voor verhuizing in Gouda
Huisontruiming Amsterdam

Veelgestelde vragen over woningontruimingen

Heb je nog een vraag? Hieronder geeft een expert antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

De prijs voor een woningontruiming ligt tussen de €150 en €2.000. Dit is afhankelijk van factoren zoals het type woning, het aantal kamers en extra diensten zoals afvalverwijdering of vloerbedekking weghalen. Ook voorrijkosten en het eventueel verkopen van inboedel spelen een rol.
Een woningontruiming houdt in dat alle bezittingen uit de woning worden verwijderd, waarbij de inboedel wordt afgevoerd of opgeslagen. Afhankelijk van de situatie kunnen ook reinigings- en reparatiewerkzaamheden worden uitgevoerd om de woning in goede staat achter te laten.
De nabestaanden of erfgenamen dragen de verantwoordelijkheid voor het regelen van de woningontruiming. Vaak wordt een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om hen te helpen bij de praktische uitvoering hiervan.
Het proces begint met een inventarisatie van de inboedel, waarna de spullen worden gesorteerd, afgevoerd of opgeslagen. Afhankelijk van de afspraken wordt de woning ook schoongemaakt en bezemschoon opgeleverd.
De duur van een woningontruiming varieert meestal tussen één en drie dagen. Dit hangt af van de grootte van de woning, het aantal kamers en eventuele extra diensten zoals schoonmaak of reparaties.